Svenska CEE Norm AB – En säker och långsiktig kontakt

Evo 40 – Ett nytt industriellt kontaktdon från Marechal och CEE Norm

Höjd säkerhetsnivå för egendom och person

Ett nytt industriellt kontaktdon från Marechal och CEE Norm
1 mars, 2021 annsofie

Som mångårig agent för Marechal Electrics kvalitativa anslutningsdon är vi glada att kunna erbjuda deras nya industriella kontaktdon med både inbyggd last- och arbetsbrytarfunktion – Marechal EVO 40. Det unika med detta anslutningsdon är att den kombinerar funktionaliteten mellan en lastbrytare och ett kontaktdon vilket medför både ett enklare handhavande och en betydligt högre personsäkerhet.

Den är enkel att installera med enbart en skruvmejsel och kan användas inom alla industrier och under extrema förhållanden.

Designad för att kunna bryta kontakten under last

Det unika med kontaktdonet Marechal EVO 40 är den separerbara kontakten som ökar säkerheten för både person och egendom.

Mekaniken gör att man kan bryta kontakten även under last, det vill säga som en lastbrytare. Man får en tydlig visuell indikering att kontakten är bruten. I förhållande till ett klassiskt kontaktdon där det är en stor risk med en ljusbåge vid frånkoppling, vilket kan innebära en både personfara och att man förkortar kontaktdonets livslängd. Med EVO-designen eliminerar man den risken helt.

Den ergonomiska designen gör den enkel att manövrera och i förhållande till vanliga kontaktdon blir den betydligt mer lättjobbad och kräver inte lika mycket kraft för att dra isär.

Lång livslängd med anpassade kontaktdon till kablage och uttagscentraler

För oss på CEE Norm är det här ett väldigt intressant och bra tillskott i vår produktportfölj med smart och säker teknik som är grunden i vårt erbjudande. Med kvalitén, designen och funktionaliteten på det här anslutningsdonet ser vi stora fördelar inom industrin där det krävs don som tål tuffa förhållanden. Både i handhavandet och med produktens ekonomiska livslängd där den glasfiberarmerade plasten gör den motståndskraftig mot slag och kemikalier och allmänt högt slitage.

Marechal EVO 40 är en produkt som vi med fördel använder för att anpassa med kablage eller för att skräddarsy och bygga in i uttagscentraler enligt era behov.

Nya säkra och smidiga funktioner

Med den nya patenterade 'rotary twist'-funktionen får man en helt vattentät kontakt även när den är i avstängt läge (OFF). Vid 00 så kan du separera kontakterna. När du vrider den till 'OFF' så är den kopplad men utan ström, och vrider man ytterligare ett hack så ställer man den i till-läge (ON).

Marechal EVO 40 är låsbar både i 'till'-, och i 'brutet läge'.

Kontaktdon för livsmedelsindustrin

Designen gör den enkel att rengöra vilket till exempel passar väldigt bra inom livsmedelsindustrin.

Kontaktdon för tuffa förhållanden inom industrin

För att bibehålla en bra elektrisk funktion är EVO 40 designade med självrengörande silverkontakter.

Tekniska egenskaper Marechal EVO 40:

 • Självrengörande silverkontakter
 • Unik 'vridbar mekanism' som kombinerar funktionen mellan ett kontaktdon och en lastbrytare
 • Vattentät (IP66/IP67) i både 'ON' och 'OFF' läge
 • Uppfyller el- och maskinsäkerhetskraven
 • Finns för upp till 690V/40A och kan konfigureras med upp till 6 poler + jord

Ladda ner produktinformation

Ladda ner produktinformation

  Vänligen lämna dina uppgifter. PDF:en kommer att skickas till dig via e-post.

  Kontakta oss »

  för anpassningar och prisuppgifter

  Ring oss »

  011-10 74 30