Svenska CEE Norm AB – En säker och långsiktig kontakt

Marechal Electric

ikon_don_cirkel

Marechal Electric

CEE Norm har agenturen i Sverige för specialanslutningsdon från den franska tillverkaren Marechal Electric. Bolagets produkter har funnits på den svenska marknaden i över 20 år och är kända för sin höga kvalitet, flexibilitet och säkerhet. Marechal Electrics anslutningsdon klarar både hög ström och höga temperaturer och används särskilt i tuffa miljöer som t ex tung industri, kemisk industri, livsmedelsindustri, byggarbetsplatser, gruvor, tunnlar, flygplatser, VA-anläggningar, hamnar och evenemangsarenor samt i miljöer med explosionsrisk (ATEX/Ex).

Extra säkerhet med smart teknologi
Marechal Electrics egenutvecklade Decontactor-teknologi ger deras anslutningsdon en extra säkerhetsaspekt jämfört med andra kontaktdon. Donen har en quick-release-knapp och en integrerad lastbrytande funktion som vid frånkoppling skjuter isär donen och bryter strömmen på ett säkert sätt. Det gör att man snabbt och enkelt kan ansluta eller koppla från utrustning, även under belastning. Funktionen finns inom de flesta av Marechals produktkategorier upp till 250 A.

Brett sortiment och många användningsområden
Som agenter för Marechal Electric kan vi erbjuda hela deras breda sortiment av specialanslutningsdon till alla branscher och användningsområden där funktion och säkerhet kommer i första hand. Vår styrka som leverantör är vår erfarenhet att hjälpa våra kunder att hitta rätt produkter i det breda utbudet. Tveka inte att kontakta oss med dina unika behov, frågor och önskemål eller att begära en offert om du redan vet exakt vilka produkter du behöver.

Nedan visar vi ett axplock av Marechals produktutbud. Läs gärna mer på marechal.com eller klicka här för att komma direkt till deras sida nedladdning av produktkataloger.

Industriprodukter

Kontaktdon för industriell kraftförsörjning upp till 1 000 V, 5A till 700 A. Donen finns i många olika utföranden, klarar höga IP-klasser, kan fås med hjälpkontakter och i hölje av metall eller glasfiberarmerad polyester. Vissa modeller går även att få i EMC-utförande

 • Hög temperatur

  Hög temperatur

  ANSLUTNINGSDON 25A till 90A – upp till 400 °C. Marechal erbjuder en serie don för användning i miljöer med hög temperatur, upp till 400 °C.
 • marechal-self-ejecting

  Self-ejecting

  ANSLUTNINGSDON MED AUTOMATISK FRÅNSKILJNING Marechal erbjuder två typer av automatisk frånskiljning, mekanisk eller elektrisk. Vid mekanisk frånskiljning ersätts Decontactor-donens quick-release-knapp med en vajer. När vajerns spänns frånskiljs donen automatiskt. För utryckningsfordon har Marechal tagit fram en lösning med elektrisk frånskiljning där donen frånskiljs automatiskt så fort fordonet startas. Som tillbehör kan även tryckluft till fordonets bromssystem integreras i donet. Systemen med automatisk frånskiljning har många användningsområden, t ex räddningsfordon, ambulanser, kyl-/värmetransportfordon, laddning av elfordon etc.
 • Hög ström

  Hög ström

  ANSLUTNINGSDON Upp till 1 000V och 700A Marechals anslutningsdon för hög ström erbjuder en pålitlig lösning för anslutningar i riktigt tuffa förhållanden. DS4- och PF-sortimentet omfattar kompakta don- och uttagssystem i kraftigt vattentätt metallhölje (IP66/IP67). CS1000 och SP är 1-polsdon anpassade 400A eller 700A ström
 • Signal och styrning

  Signal och styrning

  MULTICONTACT-ANSLUTNINGSDON 5 till 37 stift – 5A till 30A Marechals mångpoliga multicontact-anslutningsdon för automation går att få med 5 till 37 stift. Den silver-nickellegering som används till ändkontakterna ger exceptionell prestanda och lång livslängd.
 • Industriell strömförsörjning

  Industriell strömförsörjning

  ANSLUTNINGSDON – 16A till 250A DSN, DS och DN DECONTACTOR™-produkterna finns i många olika utföranden och passar applikationer från 20A till 250A. DB är framtagen för krävande motorapplikationer (AC-3) och har inbyggd lastbrytarfunktion vilket ger hög personsäkerhet. PNC och PN är kompakta 16A- och 30A-anslutningsdon designade att klara alla typer av miljöer inom industrin (t ex fukt, korrosion, föroreningar mm).

Produkter för explosiva miljöer (ATEX/Ex)

I miljöer där det finns explosionsrisk är det extra viktigt att välja rätt don. Marechals serie med explosionssäkra anslutningsdon i robust och kompakt design är ett säkert och tryggt val. De är avsedda för användning i explosionsfarliga områden i enlighet med ATEX 94/9/EC-direktivet och i zon 1 och 2 (gas) och zon 21 och 22 (damm) enligt IECEx. Donen finns i hölje av tålig plast eller kraftig metall.

Begär en offert eller kontakta oss med dina unika frågor och önskemål.